SLIDER

Set Mengandung Shaklee

Seiring dengan promosi pada bulan September ini, terdapat dua jenis promosi sempena Shaklee MAMA iaitu Set PreNatal dan PostNatal Mama Wellness. Kali ini ada sedikit kelainan untuk Shaklee Mama dimana, set Shaklee kini disertakan bersama essential oil, mandian serta kebersihan wanita.


1. SET PRENATAL MAMA WELLNESS

Tenaga tambahan, blok binaan, dan sokongan pada peringkat sel diperlukan untuk kehamilan berjaya. Pengambilan nutrisi semasa kehamilan, gaya hidup, dan status kesihatan bakal ibu boleh mempengaruhi berat bayi semasa lahir, kadar tumbesaran selepas lahir, dan kesihatan yang berpanjangan. Oleh itu, adalah penting untuk membuat pilihan yang memastikan anda mendapat nutrisi yang betul sepanjang tiga trimester kehamilan. Walaupun semua nutrien adalah penting untuk kehamilan yang sihat, terdapat beberapa vitamin dan mineral yang sangat penting untuk pertumbuhan anak anda.


Dalam set Prenatal Mama Wellness terdiri daripada ESP, B-Complex, Vita-Lize, Ostenutrix serta essential oil


Setiap vitamin yang disarankan membantu memberi khasiat kepada si ibu malah kepada bayi dalam kandungan juga. Tahukah kesan kepada ibu mengandung tidak mengambil calcium yang cukup, bayi dalam kandungan akan serap calcium dari tulang ibu dan memberi kesan kepada ibu itu sendiri iaitu bone mass akan berkurangan. Vitamin B bukan sahaja memberi tenaga kepada ibu manakala Vitamin B juga membantu support nervous system untuk otak bayi juga. Manakala, Vita-Lize pula membantu optimum absoption folid acid kepada tubuh badan kita.

Terdapat dua jenis essential oil dalam set ini Smooth Tummy Oil dan Relaxing Magnesium Oil.

Smooth tummy oil mengandungi virgin coconut oil, tebu dan Bentong halia membantu mengurangkan kesan selulit, melancarkan peredaran darah serta meransang penghasilan kolagen bagi meningkatkan keanjalan kulit.


Kelebihan Relaxing Magnesium Gel mempunyai pati lavender, Bentong Ginger serta minyak magnesium

- membantu mencegah kekejangan otot

- membantu ibu mengandung mendapatkan kualiti tidur yang baik 

-  membantu mengurangkan tahap tekanan.2. SET POSTNATAL MAMA WELLNESS

Ibu menyusu memerlukan semua vitamin penting untuk menyediakan badan mereka dengan nutrisi. Ini akan meningkatkan kualiti susu ibu dan memastikan ibu kekal sihat untuk memikul tanggungjawab baru mereka. Oleh itu, semasa tempoh sukar ini, jangan abaikan kuasa vitamin. Susu ibu mengandungi banyak nutrien berkhasiat dan sebatian pelindung yang akan membantu bayi kekal sihat, berkembang dan berkembang. Banyak perkara diperlukan daripada ibu untuk menghasilkan susu. Menghasilkan "cecair emas" ini memerlukan banyak tenaga ibu. Untuk membantu menghasilkan susu ibu, adalah penting untuk memilih makanan yang kaya dengan nutrien dan berkhasiat. Selain itu, makan makanan yang sihat selepas bersalin boleh membantu anda berasa lebih sihat dan segar dari segi mental dan fizikal, dan siapa yang tidak mahukannya?

Mana bagi Set Postnatal Mama Wellness mempunyai ESP, Alfalfa, Omega Guard, Ostenutrix serta mandian untuk memberi kesegaran kepada ibu selepas bersalin. 

Alfafa

  • membantu meransang penghasilan susu 
  • membantu menyokong proses penyembuhan lebih baik
  • membantu mengawal atur pergerakkan usus

Omega Guard

  • Sangat penting buat perkembangan penglihatan bayi
  • mengawal atur emosi ibu 

Ostenutrix

  • membantu pertumbuhan dan perkembangan tualng bayi
  • membantu mengurangkan risiko osteporosis pada ibu yang menyusu. 
  • Tahukah bahawa kesan fizikal kepada bayi apabila kurang supply calcium kepada mereka, gigi mudah patah.

dan Embun Feminine Herbal Wash dan Warming Herbal Wash.

Kebiasaan selepas bersalin, adalah sesi penjagaan diri. Embun untuk set post natal menyediakan bahan mandian buat ibu-ibu yang selepas bersalin. 

Herbal Wash

- Membantu untuk pemulihan kesihatan faraj

- membantu mengurangkan bau yang kurang menyenangkan pada bahagian intim serta membantu mengecutkan tisu bahagian kemaluan.

Warming Herbal Bath

- membantu melancarkan peredaran darah.

- meredakan otaot dan sakit sendi

- memanaskan badan seperti mana sesi bertangas 

Perbezaan kali ini untuk Set Mama Wellness, kali ini Shaklee sertakan preparation inner and outer care dengan kolaborasi bersama Tanamera yang dikenali sebagai Embun buat ibu yang mengandung serta yang menyusu seperti yang diterangkan diatas. Embun ini adalah pelengkap kepada set penyusuan dan set mengandung kepada seluruh mama. Embun hanya boleh didapati melalui set Set PreNatal dan PostNatal Mama Wellness kerana formulasi Embun ini dipaten exclusively untuk Shaklee dan tidak akan diual secara berasingan. 


Kolaborasi ini seiring dengan falsafah yang dipegang oleh Shaklee iaitu sains, herba dan extract tumbuhan. Perbezaan Embun dengan produk lain Tanamera adalah bahan yang terdapat didalam produk Embun itu sendiri. Antara bahan yang terdapat didalam 

+ Bentong Ginger. Bentong ginger dipilih kerana bioactive yang terdapat pada bentong ginger untuk digunakan

+ Virgin Coconut Oil. Berfungsi membantu mengurangkan kegatalan, kurangkan sweeling, anti-inflammation.

+ Sugarcane. Membantu mengelakkan daripada kulit kering.


Pengunaan kedua set Set PreNatal dan PostNatal Mama Wellness buat wanita mengandung serta selepas bersalin dari segi supplement membantu si ibu untuk berasa lebih sihat serta membantu si ibu memberi nutrient yang cukup untuk tumbesaran bayi. Manakala dari segi luaran, Embun membantu si ibu untuk berada dalam keadaan tenang dari segi emosi dan kesegaran secara fizikal melalui essential oil serta mandian sepanjang tempoh mengandung dan selepas bersalin. 


Maka, set mengandung Shaklee kini fokus untuk memberikan kegembiraan kepada wanita mengandung agar dapat menjalani fasa-fasa mengandung dengan tenang dan menikmati pengalaman indah semasa tempoh mengandung sebagai seorang ibu dengan bahagia. 

Bagi suami-suami yang ingin memastikan kebahagiaan para isteri, boleh juga anda belikan set ini kepada isteri anda sebagai hadiah dan menjaga kebajikan kesihatan mereka. Sekiranya berminat, anda boleh hubungi saya untuk Set Mengandung Shaklee di talian 012-2285924.


#nextlevelblogging

#shakleetriumph2023

#shakleethrive2023


No comments

© MANA • Theme by Maira G.