SLIDER

Raising a Brilliant Kid

Setiap ibu dan ayah pasti inginkan anak mereka mempunyai tahap intelektual yang tinggi, berpotensi, bijak, kretif, rajin nelajar dan seronok membaca. Memang tidak dinafikan yang cemerlang dalam pembelajaran memberikan peluang yang cerah untuk masa depana anak anda. Namun itu sahaja tidak mencukupi tanpa nutrisi yang baik yang juga penting dalam perkembangan tahap intelektual anak-anak.
Berdasarkan penyelidikan yang dibuat, dibawah merupakan beberapa nutrien yang penting membantu dalam perkembangan otak yang sihat untuk kanak-kanak yang sedang membesar

1. Multivitamin (Vita-Lea Iron Formula)
Multivitamin memberikan asas nutrien yang penting untuk perkembangan otak dan tumbesaran yang sihat.
Ia mengandungi vitamin seperti B-Complex yang membantu untuk meningkatkan daya ingatan dan sistem saraf yang baik.

2. Vitamin C ((Sustained Release Vitamin C)
Vitamin C membantu dalam menguatkan sistem imun yang penting untuk kanak-kanak kekal sihat dan cemerlang dalam pembelajaran. Ia membantu dalam mencegah jangkitan dan demanm selsema yang sering menyerang murid-murid sekolah. Vitamin C juga perlu untuk mengekalkan integrasi antara sel dan menyokong kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan peredaran darah di kalangan kanak-kanak yang sedang membesar.

3. Omega Guard
Sebahagian besar daripada otak terbina daripada lemak 'baik' yang juga dikenali sebagai asid lemak Omega-3. Kajian menunjukkan yang diet yang kaya dalam Omega-3 boleh meningkatkan keupayaan belajar, kemahiran menaakul atau menyelesaikan masalah, menigkatkan daya tumpuan dan ingatan serta perhubungan antara sel otak. Omega-3 juga dapat menyokong perkeseimbangan emosi dan sikap yang positif, dan membantu dalam meningkatkan daya ingatan semasa mereka tua kelak.

4. Lecithin
Lecithin soya merupakan sumber utama kolina yang merupakan komponen neurotransmitter mesej ke otak dalam sistem saraf. 

5. Protein (ESP)
Protein yang baik membantu untuk menyuburkan otak. Asid amino yang diperolehi daripada protien diperluka untuk neurotransmitter. Protein juga merupakan blok-blok sel yang terbina di dalam tubuh termasuklah sel-sel imun, sel darah merah, enzim, otot dan tulang yang diperlukan untuk tumbesaran yang sihat.*These products is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.
*These statement have not been evaluated by Food & Drug Administration.

Penghantaran produk Shaklee boleh dibuat.Untuk maklumat lanjut berkaitan pembelian produk atau pertanyaan tentang produk atau ingin menjana pendapatan sebagai full-time mahupun pendapatan tambahan boleh hubungi saya melalui

COD Rawang

Nama : Nurul Huda Hussain
SID : 874785
SMS/ Whatsapp : 012-2285924
Email : nhuda.h@gmail.com

No comments

© MANA • Theme by Maira G.